CASE STUDY - KENALPASTI KEKUATAN AHLI PASUKAN

Case Study - Bagaimana saya kenalpasti kekuatan ahli pasukan dan dapat jimatkan duit syarikat sehingga RM50,000 daripada hangus terbakar!








Jualan dibuka sehingga 11pm sahaja, bertindak sekarang!



BONUS-BONUS EKSKLUSIF ( BERNILAI RM485 ) YANG ANDA AKAN DAPAT JIKA BELI SEKARANG:













Hai, saya Farhan Johari






Saya merupakan Group COO untuk Byond Group Sdn Bhd. Atau mungkin anda lebih kenal Tuan Abdul Basit dan Tuan Malik Hairuddin.








Saya adalah orang di sebalik tabir yang menguruskan hampir 70 orang ahli pasukan di dalam Byond Group!




Saya adalah orang yang bertanggungjawab untuk:




1 - Memantau semua ketua dan ahli pasukan untuk mengikut polisi syarikat yang telah ditetapkan.




2 - Memastikan semua operasi yang telah dirancang berjalan lancar serta effisien.




3 - Merancang kerja-kerja yang perlu dilaksanakan bagi memastikan jualan syarikat konsisten 7 angka setahun.




Sebelum ini juga saya ada buat kelas leadership (NLP For Leaders) yang bernilai RM4,491 untuk 3 orang.




Setiap kali kelas, saya dapati masalah kritikal yang biasa dihadapi oleh pemimpin-pemimpin syarikat adalah:




1 - Tidak tahu nak bagi arahan dan bagaimana nak kenal pasti kekuatan ahli pasukan (Semua anggap sama rata)




2 - Tidak tahu kelas/seminar/training yang sesuai untuk ahli pasukan sertai (Asyik hantar kelas naik semangat je)




3 - Tidak tahu nak tetapkan siapa yang perlu memantau, siapa yang perlu dipantau, siapa yang kena kena bagi arahan, siapa yang kena terima arahan (Semua lepas tangan dan harapkan orang lain buat huhu...)




Paling menakutkan...




“Tak tahu nak bina team yang padu dan boleh bekerja keras (serta pandai cari kerja sendiri), tanpa perlu diarah 24 jam seminggu!”




Jadi, saya buat keputusan untuk sediakan panduan dalam bentuk Case Study khas. (Video live tau, tak main la ebook)




Ini semua adalah hasil dari pengalaman 10 tahun saya menguruskan pasukan.




5 orang, 10 orang, 20 orang, 50 orang dan kini hampir 70 orang!




Bila anda tonton video ini, anda akan nampak dengan jelas apa yang perlu dibuat.




Dan saya bukan sembang kencang, sebab apa yang saya kongsikan ni memang saya praktikkan sehingga sekarang.




Bukan itu saja sebenarnya...




Ilmu ini saya tak pernah kongsi secara live di mana-mana.




Sehinggalah saya dijemput oleh Tuan Abdul Basit di dalam satu seminar yang dihadiri kira-kira 120 orang pemilik bisnes.








Paling mengejutkan, seorang pemilik bisnes datang menghampiri saya sebaik sahaja perkongsian tamat.




"Terima kasih Tuan Farhan sebab kongsi ilmu ni, sekarang saya dah jelas macam mana nak kenal pasti ahli pasukan dan hantar training yang sesuai untuk diorang. Takderla duit syarikat hangus lagi lepas ni...!"




Sebab tu saya namakan panduan ni sebagai:




CASE STUDY - KENALPASTI KEKUATAN AHLI PASUKAN DAN JIMATKAN DUIT SYARIKAT SEHINGGA RM50,000 (ATAU LEBIH) DARIPADA HANGUS TERBAKAR!




Apa yang anda akan belajar?




Proses 1: Case Study -  Cara kategorikan setiap staf yang ada



Ini antara proses permulaan penting yang anda perlu tahu sebagai pemilik bisnes untuk menyelamatkan puluhan ribu ringgit daripada hangus.


Saya akan kongsikan:


1. Kategori-kategori yang perlu diberi perhatian oleh pemilik bisnes agar tidak salah dalam proses memberi arahan kepada staf.


2. Apabila anda tahu perkara ini, proses menghantar dan menerima maklumat dalam syarikat akan lebih terurus.


3. Paling menarik, tahap komunikasi dalam pasukan secara automatik akan meningkat dan menjadi lebih efektif.



Proses 2: Case Study - Cara asingkan team ikut kemampuan (Bukan ikut suka tau)



Siapa nak bg arahan? Siapa nak terima arahan? Ini memang masalah yang sering berlaku dalam syarikat.


1. Proses penting ini anda perlu buat apabila ada staf dalam syarikat.


2. Ia akan terus memberi gambaran kepada anda, siapa kaca, siapa permata dan siapa yang kita perlu groom sebagai next leader syarikat.


3. Apabila proses ini selesai, anda akan mula nampak kemampuan setiap staf yang ada dalam syarikat adalah berbeza-beza.



Proses 3: Case Study - Strategi bangunkan staf ikut kemampuan(Nak develop skil atau nak naikkan semanngat staf?)



Nak hantar training yang yurannya RM100, RM1,000 atau RM10,000?


Proses 3 ini saya akan tunjukkan case study bagaimana:


1. Tahukah anda 4 layer yang ada dalam dunia training? Ilmu ini sangat mahal kerana ia adalah hasil kajian yang dilakukan oleh kami di Byond Group of Companies.


2. Apabila anda tahu layer-layer training tersebut, anda boleh guide staf HR untuk buat training plan(seminar, kelas, bengkel) yang sesuai dihantar untuk staf.


3. Proses ini kritikal kerana anda perlu tahu training yang diperlukan oleh staf untuk boost kemampuan diri masing-masing.



Proses 4: Case Study - Cara perlaksanaan berkesan untuk convert ‘plan’ kepada ‘action’




Perancangan tanpa tindakan adalah satu perkara yang sia-sia, dan berita menakutkan adalah ia sememangnya satu ‘penyakit’ kepada pemilik bisnes!


1. If we fail to plan, we plan to fail. Saya percaya ramai yang pandai plan, tapi bagaimana nak take action? Saya kongsikan dalam proses ini.


2. Sebaik sahaja anda apply proses ini, anda akan nampak perubahan yang berlaku kepada staf di dalam syarikat.


3. Staf anda akan bekerja lebih laju kerana ada destinasi yang perlu dituju oleh mereka.



Proses 5: Case Study - Formula pemantauan pasukan berkesan




Kenapa perlu pantau semua staf sedangkan anda boleh pilih nak pantau siapa.


Kalau taknak pantau staf pun boleh sebab memang ada caranya.


Tapi kalau anda tak tahu cara ini, bersedialah untuk pantau staf sampai mati hahaha...


Dalam proses 5, anda akan belajar:


1. Siapa yang perlu pantau siapa dan kaedah terbaik untuk lakukan pemantauan.


2. Proses ini hanya boleh dilaksanakan jika proses 3 dan 4 dilakukan dengan baik.


3. Jika semua padu, syarikat anda dah bersedia untuk terbang lebih tinggi selepas ini.



Berapa harga video panduan case study ini?




Macam saya cakap tadi...




Peserta-peserta saya bayar RM4,491 untuk sertai kelas yang saya buat.




Tapi saya tak nak anda bayar setinggi tu.




Sebab anda bukan datang kelas saya pun haha....




Kali ni biar saya yang hadir ke tempat anda melalui video live yang akan jadi milik anda.




Sebab tu saya taknak potong-potong harga, sebab saya percaya harga istimewa hanya untuk orang yang istimewa.




Anda hanya perlu laburkan wang anda sekali saja.




Panduan ini milik anda SELAMA-LAMANYA.




harga istimewa adalah...




RM197 SAHAJA




ya, RM197 je.




Dahla dapat harga istimewa,




Anda juga akan dapat bonus-bonus eksklusif yang bernilai RM485 secara PERCUMA!







Jualan dibuka sehingga 11pm sahaja, bertindak sekarang!





(Selepas itu, akan naik harga lebih tinggi kerana saya percaya pada nilai ilmu yang terkandung dalam video-video case study ini!)






Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
[EARLY BIRD] CASE STUDY + 5 BONUS - (RM197) HABIS STOK
[SUPER SAVER] CASE STUDY + 5 BONUS - (RM247) HABIS STOK
[HARGA PROMO] CASE STUDY + 5 BONUS - (RM297) HABIS STOK
[HARGA NORMAL] CASE STUDY + 5 BONUS - (RM397) HABIS STOK
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau

BUTIRAN PEMBAYARAN


PENGESAHAN